Tanítványtörténet az online edzésekről #storytime

Egy kedves tanítványom útját olvashatod ☺
„Néhány szóban, hogy miért is jó „nem bekattani” és otthon is rendszeresíteni a mozgást a heteidbe.
Mindig is sokat sportoltam, de az egyetem alatt ez teljesen abba maradt és komoly súlyfelesleg jött rám. Miután, kicsit több, mint három éve a kezdő programot elkezdtük, az erőnlétem és a fizikai állapotom jelentősen javult. Egy része a súlyomnak persze már izom volt, de a plusz súly továbbra is hátráltatott a pörgősebb, saját testsúlyos gyakorlatokban.
Aztán jött a tavaszi bezártság és az otthoni Crossfox edzések. Mivel két darab állítható súlyú kézi súlyzón kívül nem volt itthon semmi, rá kellett menni a saját testsúlyos gyakorlatokra.
És ó anyám, elsőre nagyon keménynek tűnt. A nagy súlyok hiánya miatt elsősorban az ismétlésszám nőt hétről hétre, amitől eleinte féltem, hogy repetitív és unalmas lesz, de szerencsére Ági, jó szokásához híven sokféle gyakorlatból állította össze a programot. Amin igazán meglepődtem, hogy a folyamatos nehezítések ellenére hétről hétre egyre könnyebben ment az edzések végi pörgető feladat. A terembe történő visszatérésnél pedig a jobb kondinak köszönhetően a nagyobb súlyos gyakorlatok is jó gyorsan épültek vissza. Sőt a max számok van, ahol jobbak is lettek, mint korábban. A kilók is szépen csúsztak le rólam, pedig az étkezéssel nagy csodát nem műveltem, csak a nagy zabálások helyett a vacsorából kiiktattam a nehéz ételeket, Ágival való konzultációm után.
Így utólag be kell látnom, hogy azért korábban inkább 2-2,5 edzést nyomtam le hetente, a karantén alatt pedig, mivel nem volt jobb dolgom simán ment a heti 3 alkalom. Ezzel és persze azzal, hogy a kajával is ésszel bántam számomra hihetetlen fejlődést értem el.
Jelenleg idén -12kg-nál tartok és látom, hogy a teljesítményben sem értem le a plafont.
Minden edzettséget, teljesítményt érintő plusz mellett pedig nagyon jó a közösség. Tökre vártam az edzések előtt-után-közben, már a teremben is megszokott jó hangulatot.
Lényeg a lényeg, nem érdemes kihagyni és otthon tunyulni.
Tolni kell, Ági és a Crossfox pedig segít ebben. ”

Nagyon büszke vagyok rá, meghatározó fejlődésen ment keresztül a rendszeresség bevezetésének köszönhetően. Jelenleg ismét az online csoportos programomban jár edzeni.
Á.